dilluns, 26 d’octubre del 2009

He tingut l’oportunitat de participar en una jornada organitzada per l'Associació Industrial per la Producció Neta. Hem parlat de la necessitat d'abordar un model industrial competitiu, energèticament sostenible i ambientalment responsable com un dels reptes de futur més importants que tenen les societats modernes.

Des de que estem en el govern municipal hem fet d'aquesta una qüestió definitiva pel Prat, tenim zones naturals, espais protegits, parc agrari, parc fluvial i litoral i aquests espais conviuen amb infraestructures de tot tipus, viaries, ferroviàries, aeroportuàries i mediambientals.

Tots aquests elements posen en valor el nostre territori i són factors clau per fer del Prat una ciutat dinàmica, emprenedora, amb un desenvolupament econòmic que ha de ser competitiu i innovador alhora que sostenible i generador de cohesió social.

Crec que per avençar en la definició d'aquest model sostenible és important que la iniciativa privada i la pública cooperin en projectes concrets. A la comarca, a l'entorn del Consell Comarcal estem impulsant l'Agència per a la Innovació, a la que estan adherides administracions, entitats, sindicats i empreses amb l'objectiu d'impulsar la creació de xarxes de col•laboració i programes d'investigació per potenciar un model de creixement basat en la innovació, el coneixement i la sostenibilitat.

Hem d'aprofundir en aquest camí.