dilluns, 20 de desembre del 2010

Quelcom més que un equipament


Ahir diumenge vam inaugurar el "Cèntric", un nou equipament amb biblioteca, auditori, arxiu municipal, sales d'estudi, sales d'exposició, aparcament soterrat..., uns serveis que li feien falta al Prat des de fa molt de temps.

Han estat molts els pratencs i pratenques, i alguns m'ho han comentat avui, que durant molt de temps no han tingut recursos com aquest centre que els ajudessin en la seva formació.


Una de les meves obsessions és la de la necessitat de garantir la igualtat d'oportunitats a tothom, que les persones tinguin facilitats per créixer com a persones, més possibilitats de progrés personal, i que aquestes oportunitats no estiguin només a l'abast dels que tenen recursos econòmics, per què això significa, també sense cap mena de dubte, l'avenç de la nostra comunitat.


Ha estat un inversió molt important, tot un repte que ens haviem marcat com a opció política, que va acompanyada de la transformació de l'entorn de la Pl. Catalunya per guanyar en benestar i qualitat de vida. Hem comptat amb la paciència, la col·laboració i la comprensió dels veïns de l'entorn, i el resultat crec que és un pas endavant per una societat, la pratenca, que disposa de més eines per construir una ciutat que dona possibilitats de desenvolupament personal a tothom i que ha d'ajudar al creixement del projecte de ciutat col·lectiu.