dilluns, 31 de gener del 2011

Sentit comú

M'he trobat aquesta tarda amb un grup de pratencs i hem compartit una animada conversa. Les qüestions han estat sobre temes molt variats, però el que ha quedat palès és que eren molt conscients d'allò que passa a la nostra ciutat.

La situació de crisi, que tant de mal està fent, ha estat un dels temes que més ha centrat els seus enraonaments, i la seva queixa sobre el fet de que paguin el preu més alt els que menys culpa tenen, i se'n surtin aquells que la van provocar referint-se sobre tot als mercats i al sistema financer. S'han queixat molt de la ineficàcia de la política per fer front a aquesta situació, i han saludat amb optimisme l'acord que ultimen Govern d'Espanya, sindicats i patronal perquè com deia una senyora "lo tenemos que hacer juntos, pero no pagando los de siempre".

Hem valorat la posada en marxa de nous serveis i equipaments especialment els relacionats amb la formació i l'educació (Cèntric, Escoles bressol...) i els relacionats amb la mobilitat que es trobaven a faltar i que nosaltres veníem reclamant fa més de 15 anys i han estat realitat aquest mandat com aparcaments soterrats, línies de bus urbà, o pròximament el metro.

Hem pogut valorar l'esforç que fem com a ciutat i han marcat distàncies amb aquells que creen problemes on no els hi ha i els que fan servir la política per generar agitació permanent, inquietud i tremendisme. Tota una lliçó de sentit comú.