dijous, 12 de gener del 2012

Primer les persones

A mitjans del passat mes de desembre es va celebrar el ple municipal en el que aprovàrem el pressupost per a aquest any.

A l'hora de plantejar-nos la elaboració del pressupost hem tingut una prioritat, les persones, i posar-nos al seu costat; i, en la conjuntura que vivim, en la que han caigut de manera important els ingressos municipals, ha marcat definitivament els comptes el fet de donar recolzament i intentar ajudar a superar les dificultats als que pitjor ho estan passant.

El resultat ha estat un pressupost raonable, responsable, de contenció i ajustat a les necessitats dels ciutadans i les ciutadanes del Prat, i a la realitat social complexa que vivim producte de la situació econòmica que patim. Uns temps en els que volem donar cobertura als desequilibris que es produeixen i en els que no hi ha res més important que poder ajudar a afrontar les conseqüències de la crisi derivades fonamentalment de l'atur.

Es tracta de dirigir els esforços al manteniment de les actuacions que han d'enfortir la cohesió, la inclusió social i la convivència, de vetllar per garantir la igualtat d'oportunitats per a tothom i això pot significar haver de modificar, substituir, alterar alguns programes, però la nostra voluntat es sobre tot consolidar i reforçar els serveis públics i les mesures de protecció social.

En un moment en el que les mesures del Govern de la Generalitat i les primeres del nou Govern de l'Estat suposen augment d'impostos, retallades o supressió d'ajudes, el Govern Municipal, el més proper a la ciutadania, al que es dirigeixen les persones davant les dificultats hem d'intentar, en la mesura del possible, donar respostes, mantenir el compromís i la determinació per buscar alternatives sensates, serioses i positives pel conjunt de la ciutat, i en això estem.