dijous, 10 de setembre del 2009

Tornada a l'activitat

La tornada a l'activitat ha posat de manifest la rapidesa amb què s'amortitzen els esdeveniments, i les poques lliçons que alguns treuen.

Hem passat molt de temps amb el finançament com a tema estrella, i alguns "jugaven" amb aquest tema, en el moment de la negociació, per tirar-li en cara al Govern i al President una suposada falta de coratge. Van córrer rius de tinta i es van dedicar moltes hores de declaracions de determinats polítics per esbatussar al PSC perquè semblava no defensar prou els interessos de Catalunya i els seus ciutadans.

L'arribada de l'acord sobre un nou model més just i transparent, liderat per Catalunya i acceptat per la resta de Comunitats, va posar de manifest quina era realment la capacitat del PSC per negociar amb el PSOE i també la veritable ambició d'aquest partit pel nostre país, però també la serenor, la fermesa de conviccions i la capacitat de detAfegeix una imatgeerminació del President Montilla.

Doncs bé, passat el descans estival els mateixos que volien negar capacitat per assolir el finançament al President (aquells que van governar 23 anys sense fer res d'això) ara volen acaparar protagonisme, minuts de tele i de premsa amb manifestacions preventives contra una sentència encara no dictada. Es la seva manera d´escalfar l'ambient, parlant des de la visceralitat i posant per davant els interessos partidistes per davant dels del país en un moment tant sensible com el que estem vivint.