dilluns, 19 d’abril del 2010

Què bon exemple!


Encara tenim fresques les emotives imatges d'una nit entranyable, la que vam celebrar per fer entrega dels Premis CIUTAT DEL PRAT en la seva segona edició. L'acte en el que millor es defineix, segurament, el que és i representa l'exercici del compromís ciutadà amb la nostra comunitat.

Les ciutats les fan homes i dones diferents, amb interessos diversos, amb distintes maneres d'entendre la mateixa realitat i amb postures, de vegades, confrontades. Les ciutats són la suma de persones actives que participen i s'impliquen en la consolidació, l'evolució i la transformació de la vida de la Comunitat, i això s'havia de posar en valor referents locals.

El principal patrimoni de la nostra ciutat és la seva gent. Les persones són l'ànima i el motor del Prat, i és per això que sempre hem pensat en aquest àmbit dels premis de la ciutat. L'hem cregut important perquè necessitàvem l'espai en el que reconèixer i agrair la trajectòria i el compromís de ciutadans i d'entitats amb El Prat. Una feina que de forma quotidiana es desenvolupa dia darrera dia que serveix per millorar la vida comunitària i per fomentar valors com el respecte mutu, la llibertat, la solidaritat, la convivència, el civisme que ajuden a garantir cohesió social que ens reforcen els llaços d'autoestima amb el nostre entorn i que ens fan més propera, i més nostra, la ciutat.

És cert que vivim en un món cada vegada més complex i és just en aquestes circumstàncies quan més necessària es fa, d'una banda, la participació en allò que és col·lectiu i ens ajuda a créixer com a comunitat i d'altra trobar l'espai per reconèixer i agrair-ho als que ho fan cada dia.