dimecres, 15 de juny de 2011

Intervenció de José García al Ple de Constitució del nou Ajuntament

Gràcies.

Bon dia a tothom
en primer lloc vull felicitar els regidors i les regidores que han estat escollits i escollides per a aquest nou mandat municipal, i en Lluís Tejedor pel seu nomenament, per novena vegada, com a alcalde i esperar que estem a l’alçada del que significa representar i treballar per la ciutat.

Vull donar les gràcies a les persones que ens acompanyeu en aquest acte d’inici d’una nova etapa en el consistori local.

Gràcies també als ciutadans que amb el seu recolzament han confiat en nosaltres perquè els representem, i als militants i simpatitzants que amb la seva responsabilitat i el seu compromís fan possible la nostra presencia en la societat.

I vull també recordar i agrair la tasca dels companys i companyes que no continuen i que han dedicat part de la seva vida a treballar per la ciutat, especialment pel que fa al nostre grup als companys Mª Carmen Sánchez i Álex Bellido.

El mapa polític ha canviat arreu, a Espanya, a Catalunya, al Baix Llobregat i, en part, al Prat. Els ciutadans han donat recolzament amb els seus vots a les forces polítiques configurant-se un consistori una mica diferent, amb un nou repartiment de representacions, però també s’ha posat de manifest, amb l’important increment de vots en blanc i nuls, i amb l’abstenció, que hi ha un malestar evident que ens ha de fer revisar comportaments, actituds i propostes.

Els i les socialistes del Prat defensem la política local, la que fan treballadors i treballadores, estudiants, comerciants, jubilats i jubilades, emprenedors i emprenedores, homes i dones que s’ impliquen i comprometen en la tasca de fer millor el nostre entorn i de donar resposta a les prioritats dels seus veïns i les seves veïnes.

Ho fem des de l’agrupació local, també de la mà dels ciutadans i les ciutadanes i col·laborant amb tot tipus d’entitats, i ho hem fet també des del govern local en els últims anys, propiciant per exemple la posada en funcionament de les úniques escoles bressol municipals que s’han fet en els trenta anys de democràcia, la millora de la mobilitat d’una banda, amb transport públic que apropés els serveis i els equipaments a les persones, o d’altra amb la construcció d’aparcaments soterrats.

Ho hem fet facilitant la igualtat d’oportunitats i l'accés al coneixement amb el nou centre cultural Cèntric, i amb el reforçament i ampliació de serveis de proximitat.

Una tasca que ha conviscut amb un ambient de malestar social generalitzat, per la gestió política del moment de crisi que vivim i les seves conseqüències, que ha acabat per endur-se pel davant la bona tasca de moltes dones i molts homes per les seves ciutats. Quelcom que no esperàvem.

Vivim moments difícils amb més preguntes que respostes, en els que tot es consumeix i canvia ràpidament, en els que es necessari fer servir la intel·ligència col·lectiva i posar en valor la responsabilitat.

Per nosaltres no val tot en cap àmbit de la vida, tampoc en la política. Creiem que no es pot encaminar a la ciutat cap a carrerons sense sortida, que no es poden malbaratar els esforços col·lectius només per donar satisfacció a determinat grup, que no es pot sotmetre als ciutadans i les ciutadanes a un estat permanent d'inquietud respecte de tot perquè això ens empobreix socialment. Creiem que no es resolen els problemes només assenyalant com a culpable del que passa a un altre.

Nosaltres entenem la política com un exercici de responsabilitat, sinceritat i serenor per pendre decisions.

Pensem que en aquests moments de retallades i de indefinicions cal sumar esforços. Volem una ciutat forta que ajudi als que més ho necessiten, moderna que no deixi passar oportunitats, que vetlli per la convivència i la igualtat d’oportunitats, una ciutat ordenada i segura, una ciutat que aposta per la cultura, la creativitat i el coneixement per progressar individualment i com a comunitat… i es per això que hem decidit mantenir l’aposta d’un govern plural i de progrés, és per aixó que hem decidit treballar des del diàleg i la cooperació per afrontar millor els reptes de futur que se’ns presenten.

Els socialistes del Prat ens estimem la nostra ciutat i continuarem treballant per ella amb constància i dedicació, creient en el seu potencial i en la seva gent, perquè es així com tot es torna apassionant, i perquè es amb passió com fem les coses.

Gràcies.